AKILLI TELEFONLARDA GÜVENLİĞİ ARTTIRMENIN YOLLARI!

AKILLI TELEFONLARDA GÜVENLİĞİ ARTTIRMENIN YOLLARI!

Akıllı telefonlarımızda çok fazla miktarda bilgi bulunuyor; fotoğraflar, kişilerimizin, hesaplarımıza erişim ve dahası. Android aslında güvenli bir platform olmasına rağmen, güvenliğinizi daha fazla artıracak yollar hala mevcut.

İşte cihazınızdaki bilgilerin gizlilik ve güvenliğini iyice garanti altına almanızı sağlayacak yöntemlerden bazıları:

1. Android Cihaz Yöneticisi'nin açık olduğundan emin olun.

Telefonunuzu kaybettiğinizde bulmanızı sağlayan Android Cihaz Yöneticisi ile "Cihazımı Bul" seçeneğini aktifleştirerek telefonunuzun tam yerini görebileceğinizi bilmiyorsanız, önemli bir bilgiyi kaçırıyorsunuz demektir. Cihazınızı bulmaya ek olarak bilgilerinizi oturduğunuz yerden silmeniz ya da telefonunuzun ekranına mesaj veya numara eklemeniz mümkün. Bunun için telefonunuzdan "Ayarlar"ı açın, "Google" seçeneğine tıklayın, "Güvenlik" seçeneğine gelin ve "Cihazımı Bul" özelliğini aktif hale getirin.

2. Güvenlik taraması yapın.

Google'ın hesaplarınızı daha güvenli hale getirmenize imkan veren Güvenlik Taraması adlı bir aracı bulunuyor. Buradan iki faktörlü doğrulamayı etkinleştirebilir ve eski cihazlarınızdan hesaplarınıza erişimi kapatabilirsiniz.

3. Google Drive yedeklemelerini devre dışı bırakın.

Bir Android cihazın kurulumunu yaparken cihaz ayarlarını, uygulamaları, çağrı geçmişini ve daha pek çok bilgiyi otomatik olarak bulut üzerinde yedekleme seçeneği bulunuyor. Böylece yeni bir cihaz aldığınızda bu bilgilerin aktarımıyla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Ancak yine de Wi-Fi şifreniz ve çağrı geçmişiniz gibi bilgilerin Google Drive üzerinde kaydedilmesini istemiyorsanız, özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için "Ayarlar"a gidin, "Google" seçeneğine tıklayın, "Yedekleme"yi seçin ve "Google Drive'a yedekle" seçeneğini devre dışı bırakın. Bu seçenek gelecekteki yedeklemeleri durduracaktır, ancak halihazırda var olan yedeklemeleri silmeyecektir. Bunu da Google Drive'dan yapabilirsiniz. Önce Google Drive uygulamasını açın ve sol üst köşedeki menü butonuna tıklayın. "Yedeklemeler"i seçin ve silmek istediğiniz yedeklemelerin yanındaki menü butonuna basarak "Yedeklemeyi Sil" diyin.

4. Ekran kilidi şifresi kullanın.

Parmak izi ve retina doğrulamaları hayli havalı olsa da, telefonunuza bir de şifre doğrulaması koymak bir şey kaybettirmeyecektir. "Ayarlar"ı açın, "Güvenlik&Konum" tıklayın, "Ekran Kilidi" seçin ve bir pin kodu, şifre veya desen oluşturun.

5. İzleme faaliyetlerini devre dışı bırakın.

Google, cihazınızdaki bilgilerin çoğuna erişiyor. Hangi uygulamaları açtığınızı ve Chrome üzerinde hangi sitelere girdiğinizi, hangi Youtube videolarını izlediğinizi biliyor. Her ne kadar üçüncü partilere bu bilgiler gönderilmese de, bilgilerinizin toplanmamasını isteyebilirsiniz. Bunun için bu siteye gidin ve tüm kategorileri devre dışı bırakın. Bu sırada devre dışı bıraktığınız bazı özellikler, bazı hizmetlerle çakışabilir.

6. Tarayıcınızı değiştirin.

Neredeyse tüm Android cihazlar, ana tarayıcı olarak Google Chrome ile geliyor. Chrome her ne kadar hayli güvenli olsa da, Google bu tarayıcıdan ulaştığı bilgilerle reklam stratejileri üretiyor. Eğer durumdan hoşnut değilseniz Microsoft Edge, Samsung Internet, Opera, Firefox ve Firefox Focus gibi alternatiflere yönelebilirsiniz.

 

Kaynak:webtekno.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.